Review: Secret Key (Secret Kiss) CC Cream Telling U

5:28:00 AM

Assalamu'alaikum,
Hello All beauties  :)

Apa kabar semua? Semoga selalu dalam kondisi baik dan sehat yah ^^.  Berhubung nulis blog full english itu susah bgt dan harus extra effort jadi review nya bilingual aja yah, haha :D.


Okay, are you see the picture on top? Yup, today I want review about my daily cc cream.  So many brands launch cc cream, especially  from Korean brands (etude house, banilla. co, innisfree,etc) but nowadays some of US brand lauch cc cream like Tarte, L’oreal, and many more. Jujur, sebenernya ga ada niatan buat beli si cc cream ini loh beberapa bulan yg lalu,  XD.  Setelah ngobrol dan chit chat ama salah satu bestiest, Tami, she said cc cream is more lightweight than bb cream and doesn’t make her breakout. She recommend me to use this brand too
Nah, berhubung saya pemikir pas beli prodduk wajah,pastinya googling dulu dong yah. So, i find  many review cc cream in any brand, and after blogwalking to racuwarnawarni and review this cc cream, finally I decide to try telling u cc cream. Now, i  will review cc cream from  secret key in or in the name makeup line secret kiss.  So check this out and have a nice reading yah :)
CC Cream is acronym of Color Correcting Cream. The main function of CC Cream is to correct your imperfection on your skin undertones like redness, uneven skin, flatten, and whitening your skin. CC cream  claimed have more contain skincare than makeup.

Coutesy from here
Actually, secret kiss have 3 product  variation among cc cream. There is Let me know cc cream, Telling U cc cream, and All in one cc cream.

CC Cream Telling U SPF 50+ PA+++. Complete Cream For Whitening Your Skin.


I can describe the product myself, because I can’t read hangul on the box. So I’m googling to find pictures for product description.
Courtesy tokopedia

Manfaat nya banyak banget ternyata buat 1 macem produk ^^. High SPF, no parabens, mineral oil, animal oil, benzhophenone, alcohol free.  Multifungsi, jadi ga perlu banyak layer lagi sih kalo buat daily use, so that’s why I loved it :D.  Oiyaa, cc cream suitable for any skin types, but if you have dry skin, many review says, let me know its better than this.
 


Packaging of Secret kiss cc cream is really simple. The box and tube have base color in white with adding some  soft pink marble/stripe pattern, kalo pertama kali lihat kesannya kaya pink zebra buat aku, haha. The tube made from plastic material with glossy finish. I love the glossy finish, because it’s easy to clean it out with tissue, :D
Packaging
The tube of cc cream is slim, of course not bulky, travel friendly too. Buat ukurannya sih, i think a little bit bigger than travel size products. Aku sendiri kayaknya butuh waktu lama deh buat ngabisin ini produk, :D. When you open the cap, the mouth of tube is have screw shape (berbentuk ulir gitu) dan lubangnya yang berukuran sedang. Kemasannya mirip sama facial wash or moisturizer. I just have love-hate relationship with this packaging. I love it when I close the cap, I can make sure the products safe from spillage out. I hate nya, i can’t controlled how much the product will I pour on my hand, mengingat tekstur isinya yg ga terlalu creamy, jadi bikin tumpah tumpeh kadang T.T.

courtesy from : here

Again, i can’t read the ingredient on the box too, haha. I googling again and found the picture about ingredients.  You can check this link too, COSNA to see the ingredients completely to see the potention of allergenic too.  In the advertise, this cc cream contain arbutin, and have 7 extracts from herbs and flower, yang bisa bantu mencerahkan dan juga anti aging. CC cream  ini juga sudah ada lisensi dari Korean Food Drog Administration (KFDA) semacam POM nya lah yah di Korea sana. Dalam 1 tube ini, isinya cuma 30 ml saja yah. :) Tapi 30 ml ini habisnya ga bakal cepet juga sih di aku, hehe.

kode produksi n manufacture date
expired 12 bulan setelah dibuka

Buat ngecek kapan tanggal di produksinya, bisa liat di bagian atas tube nya yah ^^, kaya gambar diatas. Kalo, expired date nya sendiri 12 bulan setelah dibuka, jadi dinget-inget kapan pas pertama kali dibuka yah biar ga lupa kapan kadaluarsanya. Oia pas beli baru, di lubangnya ada almunium foil nya loh, jadi aman banget, ga perlu kuatir kalo ada yg buka, atau tumpah-tumpah pas perjalanan sampe ke kitanya. Berhubung ini belinya sebulan yang lalu jadi gada gambarnya yah (lupa buat difoto ^^).


Warna cc cream nya putih susu gitu, dan kalo dilihat-lihat ada bintik kecoklatan juga yang isinya si kapsul buat meratakan warna kulit. Poor me, my cameras can’t take the details T.T.  Dont worry guys, the capsule will be disappear after your blend on your skin.  Meskipun namanya cc cream, texture is liquid, slightly thick for me but still lightweight, hehe. Teksturnya sendiri lumayan easy to blend koq. :) When the cc cream apply on my skin, I fell the cooling effect slightly in short time ^^.


easy to blend :D



Secret kiss cc cream have contain floral scents so smoothly. It doesn’t make your dizzy anymore, alias ga terlalu semriwing hehe. I love the scents, but I can’t describe or recognize  what the floral scent like this, xP. I think its Korean flower or herb scent, maybe? hehe.  Sejauh ini, aku juga ga mengalami respon alergi gimana-gimana karena cc cream yang wangi ini.


Apply this cc cream on your whole of face yah. Aku sendiri biasanya pakai cuma sedkit aja, banyak yg bilang sebiji kacang aja udah cukup malah. Kalo kebanyakan bikin whitecast, walaupun nantinya bisa menyesuaikan dengan kulit juga sih.
For applying, aku apply nya pake jari jemari aja dan sedkit di dab dab. Soalnya kalo langsung banyak dan ga cepet di blend, agak seret jadinya jadi harus extra nge blend nya, karena biasanya jadi cakey. Nah, walaupun cc cream ini di claim ada skincare nya, aku pribadi ga pernah skip pelembab sebelum pake ini.
Okay for, finishing, this cc cream have semi matte finish, it gives you little glowy but not too much. Kalo yang suka glowwing effect ga bedakan lagi juga udah oke, kok :). But for me, i have oily skin, and I always set up the cc cream with loose powder. Soalnya aku ga terlalu betah kalo glowing gitu *kebiasaan glow sampe jadi kaya oli*, enakan matte hehe. If you want more matte finish set up your face with finishing powder or loose powder like mine.

Maaf yang bare face nya ga sempet ke foto T.T
Ps: No edit, natural light, just collage and watermark



Mostly cc cream have sheer coverage. Begitu juga si telling u cc cream ini yah.  As a claim, the cc cream reduce the redness, uneven skintone, and more whitener. CC cream can’t cover acne scars, blemish on your skin. Bisa diliat di foto atas, kalo bekas jerawat aku ga bisa ketutup bener-bener. You need add foundation/bb cream and concealer to perfect coverage.
Kulitku ini kebetulan berminyak dibagian T-zone terutama, kalo cc cream only without loose powder, staying power is about 4 hours, and after that the oil will release on my T-zone. If I set with loose powder i think the staying power will be more longer, my face getting oily after 5-6 hours later, kalo diem diruangan ber AC bisa sampe 7 jam malah. Its perfect for natural makeup no makeup look on daily, yeay :D. *foto menyusul yak ;p*
Nah, cc cream ini selain dipake langsung bisa juga buat primer, loh. I usually use telling u cc cream as a primer before applying foundation. A many beauty blogger and vlogger, use cc cream as primer too, to make the foundation last longer and better oil control.
The price is about IDR 100k-120k, depend how the online shop your buy.  Harganya termasuk affordable banget buat cc cream dari korea.  Brand secret key doesn’t have a store in Indonesia so online is only place to get this out.


Secret kiss telling u cc cream its great products for me. Walaupun awalnya coba-coba beli, tapi hasilnya memuaskan, gak mengecewakan. No breakouts on my skin after 1 month using this, yeay. Overall I love this product so much.

+ No breakouts
+ High SPF
+ FREE  from paraben, alcohol, benzhopenone, mineral oil, and animal oil
+ Affordable price
+ Travel friendly
+ Good oil control and as a primer
+ Semi matte finish
+ Sheer coverage, perfect for daily makeup no makeup look :D
+ Match with my strong yellow undertone, ga bikin white cast jadinya *yeaay*


- Hard to controlled when pour the products
- Doesn’t use English on the box
- Not available in Indonesia


Repurchase ? Yes, yes :)
  
Semoga review ini bisa sedikit bantu yah buat yang mau coba cc cream dari secret key.

 Thank you for reading :)
Salaam and much love,






All right reserved.
Do not allowance copy paste the picture 
without any permission from author.

You Might Also Like

0 komentar

Thank you sudah mampir dan nulis komen di blog ini.
Komentarnya aku moderasi supaya bisa balesin 1 per 1 ^^.
Silahkan tulis link alamat blognya ya, tapi jangan link hidup ya :)
Anonim, spam, yg jualan, maaf aku hapus.

My Instafeed @destywids